Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...
  • Dé boekhandel van Katwijk en omstreken
  • Gratis retourneren
  • Thuisbezorgd voor 2 euro in Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg
  • Voor 12.00u besteld, dezelfde dag op te halen in onze winkel

Aanbevolen zomer 2024

Trouw Kooijman, Mirjam
voorraad onbekend
€ 16,95
voorraad onbekend
€ 19,99
Onzinkbaar Walsh, Jenni L
voorraad onbekend
€ 23,99
voorraad onbekend
€ 23,99
voorraad onbekend
€ 22,95
voorraad onbekend
€ 17,99

Psalmendagboek voor de morgen en de avond

Het beste begin en het beste einde van je dag zijn te vinden bij God. Charles Spurgeon wil je in dit dagboek helpen om op deze twee momenten God te zoeken en te lezen in Zijn Woord.

De overdenkingen voor de morgen en de avond zijn gebaseerd op bijbelteksten uit het boek Psalmen. Spurgeons beroemde vermogen om de kracht van de Schrift met welsprekendheid en doelgerichtheid over te brengen, maken dit een bron van onschatbare waarde voor zowel de beginnende christen als de doorgewinterde gelovige.

Charles H. Spurgeon (1834 - 1892) was een Engelse baptistenpredikant in de puriteinse traditie. Hij schreef vele christelijke boeken en liederen. Eerder verscheen bij Uitgeverij Groen het bijbels dagboek Stromen van liefde.

voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 39,99

Dit koffietafelboek van Zij Lacht bevat alle 150 Psalmen (HSV). De eeuwenoude (lof)liederen en soms ook rauwe en eerlijke teksten zijn samengevoegd met prachtige beelden die de essentie van elke psalm vatten. Fotograaf Linda Blok heeft steeds een bijpassend beeld geschoten, om de lezer te prikkelen en aan te zetten tot dieper nadenken over de inhoud van de teksten. Een heerlijk boek om doorheen te bladeren, cadeau te geven, regelmatig iets uit te lezen en als eyecatcher in je huis te leggen.
- Alle Psalmen in woord en beeld
- Koffietafelboek met linnen omslag
Linda Blok (Studio Lin Maakt) is fotograaf, stylist, kleurexpert en dochter van de Allerhoogste.
Ze heeft de Psalmen gevangen in beelden die raken en verwonderen, of aanzetten tot nadenken.

voorraad onbekend
€ 11,99
voorraad onbekend
€ 74,50

Na 10 boeken over 7 profeten en een boek over de Openbaring van Johannes gepubliceerd te hebben, heeft Gert van de Weerd zich de afgelopen jaren bezig gehouden met een verklaring van het Evangelie van Mattheus. Hiervan is op 20 juni het eerste deel verschenen, in DV 2025 zal deel 2 verschijnen.

Heeft Mattheüs ons dan nog wat nieuws te melden? Ja, want de grondtekst bevat veel meer dan verklaringen en vertalingen ons doen geloven. In de Bijbelverklaring van Mattheus (1) komen ook vragen aan bod die veel gelovigen weleens stellen. Over de opleiding van Jezus; de uitverkiezing; de tekst velen worden geroepen, weinigen uitverkoren en de diepe betekenis van het Onze Vader. Gert geeft een verbeterde vertaling van de Bergrede en de Zaligsprekingen die velen tot troost zal zijn.

Van de Weerd is altijd op zoek naar een brede onderbouwing van zijn exegese. Ook besteedt hij veel aandacht aan het vinden van de juiste vertaling.

Voor Van de Weerd was het een logische stap om na de verklaring van het boek Openbaring een verklaring van Mattheus te schrijven omdat de beide boeken nauw bij elkaar aansluiten. Ze voeren allebei in belangrijke mate juist terug op het Oude Testament en de profeten.

De lezer mag van de Bijbelverklaring van Mattheus 1 verwachten wat hij gewend is van Gert van de Weerd: zeer diepgaande en serieuze bestudering van de tekst, verfrissende vertalingen en verrassende inzichten.