Over ons

Klik op een hoofd in de foto om zijn/haar persoonlijke verhaal te lezen!Imke
Dieuwe
Fijke
Jeroen
Jolanda
Marion
Gerdina
MarianneJeroen

Jeroen
Vertel eens wat over jezelf?
Ik ben Jeroen van den Oever, 35 jaar en getrouwd met Fijke. Samen hebben we vijf kinderen gekregen. Ik ben nu alweer 10 jaar boekhandelaar. Daarvoor was ik schilder en ik hoop dit nog een hele tijd te doen. 

Hoe lang werk je al bij Het Baken?
Ik mag dit mooie werk al weer tien jaar doen! 

Welke gebeurtenis herinner je je nog?
De verbouwing voor de opening van Het Baken. Toen was alles helemaal nieuw en hadden we er samen reuze zin in. Het was een leuke feestelijke opening.
Ik weet nog goed dat ik in de beginperiode in de winkel op zoek was voor iemand naar een bepaald boek, en dat ik dacht, Heere God, helpt U me alstublieft, ik weet er nog zo weinig van! 

Wat vind je leuk aan Het Baken?
Alles, maar het mooiste vind ik om mensen te helpen aan het juiste boek. 

Waar word je blij van?
Van mijn vrouw, en daarna van mijn kinderen. 

Wat is je favoriete liedje?
Ana Bekoach van Dudu Fisher, dat is het meest indrukwekkende lied waar ik heel veel aan gehad heb in een dondere periode. En Shalom Alechem. Hebreeuwse liederen vind ik heel mooi. 

Wat betekent geloven voor jou?
Geloven is volharden tot het einde. Geloven is voor mij ook alles van God verwachten, ook als het stil is, en weten dat mijn redding vast ligt in het volbrachte werk van Jezus Christus. 

Wie bewonder je?
Mijn vrouw, en mijn schoonouders 

Wat is je favoriete film, boek, cd, eten?
Film: Home alone… jeugdsentiment
Boek: Bevrijdende liefde (Francine Rivers) Gruwel in Sion (ten Berge) Zoon van de gezegende (ds H. Poot) , Jozef leeft nog (ds.Moerkerken)
CD: Orgeljubileumcd van Jaap van Rijn. Die staat (bijna) elke zondagavond op
Eten: Groene erwten, uitgebakken spekjes en gepaneerde kipfilet zoals mijn moeder en mijn oma dat heerlijk konden klaarmaken.
Fijke

Fijke
Ons team Fijke
Nou ik ben Fijke. Trotse moeder van 4 dochters en sinds kort ook van een zoon! Ik ben 34 jaar en de vrouw van Jeroen en mede eigenaar van Het Baken.
Vanaf het moment dat we hoorden dat Het Baken nieuwe opvolgers zocht, ben ik er intensief mee bezig, en dat begon al in de zomer van 2005. Ik werkte toen nog als juf op een basisschool. Na de geboorte van onze tweede dochter Annoa ben ik niet meer als juf aan de slag gegaan, maar ben me gaan voorbereiden op de winkel. Onze opening was op zaterdag 24 maart 2007, en dat is nu tien jaar geleden!
De opening was een grandioze, feestelijke dag met Kees Kraaijenoord die liederen zong, Marieke ten Berge die een mooi schilderij van Yep in Katwijk schilderde en Hans Mijnders die boeken signeerde. Het was de dag na een hele intensieve periode van verbouwen, verhuizen en de bruiloft van Jeroen zijn broer. 's Morgens vroeg uit de veren om de laatste dingen te regelen. Aan het einde van de dag keken we naar de kasten, waarvan sommige planken nog maar voor de helft gevuld waren, zo druk was het geweest. Op deze dag kijk ik met verbazing en dankbaarheid terug.
Het leuke en mooie aan Het Baken vind ik dat we zoveel mensen ontmoeten die vertellen van wat God doet in hun leven. Door hier aan het werk te zijn besef ik dat God een God van heel dichtbij is, en ieder mens op het oog heeft. Wat een wonder!
Ik word blij van ons gezin. Jeroen, de meiden en nu onze kleine Jesse, heerlijk als we iets met z'n allen ondernemen. Ik word ook blij van een mooi boek! 

Wat mijn favoriete liedje is? Er is een dag, waar al wat leeft al lang op wacht!
Geloven is voor mij de basis van alles wat ik doe. Het is mijn houvast in moeilijke dagen. In blijde dagen dat je dankbaarheid mag tonen aan de Heere God! 

Ik bewonder mijn zus, hoe ze zich inzet voor haar gezin, de familie en de omgeving. Altijd klaar staat om te helpen als iemand het even druk heeft, of het moeilijk heeft.  

Wat is je favoriete film, boek, cd, eten?
Wat ik nu een hele leuke film vind is de film Love finds you. Ik hou wel van romantische films. Mijn favoriete boek die ik echt al meerdere keren heb gelezen is: Bevrijdende liefde van Francine Rivers. Dwaalgeest en Sleutelkind van Kirsten Heitzmann blijf ik ook prachtig vinden en Achter de muren van Jericho van Tessa Afshar en…. Sorry een is echt te weinig!
De cd's van Sela vind ik prachtig en ook naar Opwekking luister ik graag.
Ik hou van eten! Zalm is wel favoriet denk ik. 

Ik hoop nog heel lang dit werk hier te mogen doen!
Imke

Imke
Vertel eens wat over jezelf?
Ik ben Imke de Gelder, ik ben 55 jaar geworden. Ik ben getrouwd met Ko en heb 5 kinderen, ik heb een schoonzoon en 3 schoondochters en 2 kleinkinderen. Ik woon nu bijna 11 jaar in Katwijk, daarvoor woonde ik in Alphen. Mijn hobby's zijn boeken lezen en handwerken. 

Hoe lang werk je al bij Het Baken?
Toen ik hier pas kwam wonen, zocht ik vrijwilligerswerk dichtbij huis. Ik zag dat het bij Het Baken altijd druk was, en heb Fijke toen een keer aangesproken. Met veel plezier werk ik nu bijna tien jaar bij Het Baken.  

Welke gebeurtenis herinner je je nog?
De eerste keer dat ik de telefoon opnam en dat ik iemand aan de lijn kreeg, die alleen wilde spuien, en daarna onmiddellijk ophing. Soms werd er wel tien keer op een dag door die persoon gebeld… 

Wat vind je leuk aan Het Baken?
Het helpen en het contact met de klanten vind ik het allerleukst.
Het is fijn om ze te helpen aan het juiste kaartje of het goede boek waar ze naar op zoek zijn. 

Waar word je blij van?
Ik word blij van mensen om mij heen en chocolade. 

Wat is je favoriete liedje?
Ik heb geen favoriet, ik heb wel heel graag muziek aanstaan en dan vooral Nederlandstalige gospel. 

Wat betekent geloven voor jou?
De basis van het bestaan. Het is verweven met alles in mijn leven. 

Wie bewonder je?
Jezus. Dat Hij voor ons aan het kruis gestorven is. Dat is fantastisch! 

Wat is je favoriete film, boek, cd, eten?
Film: De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween
Boek: De boeken over Hizkia van Lynn Austin
CD: De cd's van Sela zijn mijn favoriet. Als ik bij mijn ouders vandaan reed (die nu overleden zijn), luisterde ik er graag naar in de auto. De liederen gaven troost en afleiding.
Eten: Het smaakt het lekkerst als iemand anders het gekookt heeft: gewoon Hollands eten.
Jeroen

Dieuwe
Vertel eens wat over jezelf?
Ik ben Dieuwe Klok, getrouwd met Gerrit en moeder van drie kinderen, Hannah, Jonathan en Rhodé. Ik hou erg van wandelen, haken en lezen. Heerlijk samen met Fijke wandeling door duin en over strand, kunnen we lekker bijkletsen. 

Hoe lang werk je al bij Het Baken?
Al sinds onze middelbare schooltijd zijn mijn man en ik bevriend met Jeroen en Fijke en zo dus in het `Bakenwereldje` gerold.
Sinds 1,5 jaar help ik voor vast een dagdeel in de week. Voor die tijd deed ik vooral wat dingen achter de schermen, avondje soppen, bonnen maken, boektafels. 

Welke gebeurtenis herinner je je nog?
Wat ik met echt nog goed herinner in de nacht voor de opening van de winkel, Jeroen en Fijke hadden een bruiloft en wij zouden de winkel `openingsproof` maken. Tot middernacht hebben we de winkel versierd, ballonnen opgehangen en schoongemaakt. De gezichten van Jeroen en Fijke toen ze binnen kwamen, om nooit te vergeten. 

Wat vind je leuk aan Het Baken?
Lastig kiezen, ik vind het leuk om in de winkel te rommelen en alles een mooi plekje te geven, maar ook het helpen van de klanten en leuke cadeautjes inpakken vind ik erg leuk! 

Waar word je blij van?
Ik word blij van de zon en het strand! Zit ik in Katwijk in ieder geval goedJ 

Wat is je favoriete liedje?
`U nodigt mij aan tafel`, van Sela. 

Wat betekent geloven voor jou?
Geloof is voor mij de houvast in mijn dagelijkse leven. Het Baken in de zee. Dat ik mag weten dat Hij mijn Borg en Zaligmaker wil zijn geeft mij het gevoel dat ik waardevol ben. Zo kan ik iedere dag doen wat op mijn pad komt. Hij is er bij. 

Wie bewonder je?
Jezus, Hij gaf Zijn leven voor ons.  

Wat is je favoriete film, boek, cd, eten?
Boek: Het boek `Vederlicht` heb ik echt in een adem uitgelezen, spannend!
Film: Mmmm, ik kijk eigenlijk nooit filmsJ
Cd: De cd`s van Sela kan ik wel blijven luisteren, mooie muziek met inhoud
Eten: oh, lustte ik maar iets niet, dat zou een stuk makkelijker zijn.
Jolanda

Jolanda
Nou, daar gaat ie:
Vertel eens wat over jezelf?
Gelukkig getrouwd met Gerrit (al bijna 22 jaar), trotse moeder van 5 kinderen tussen 9 en 20 (bijna 21), prachtige baan als wijkverpleegkundige bij Marente, en met veel plezier invalvrijwilliger bij Het Baken. Daarnaast zet ik me graag in voor het jeugwerk en de vrouwenbijbelkring van onze gemeente. Hou van pianospelen en boeken lezen!

Hoe lang werk je al bij Het Baken?
Als (schoon)zus ben ik al van voor de opening betrokken bij het Baken, door de jaren heen ben ik steeds in geval van nood voor een paar uurtjes ingesprongen.

Welke gebeurtenis herinner je je nog?
Ha ha, de eerste inrichting was echt een klus! De hele familie was erbij betrokken, alle boeken gingen door onze handen en moesten worden onderverdeeld in categorieën. Eerst werd ieder boek bestudeerd voor het ingedeeld werd, maar dat tempo moest al snel behoorlijk omhoog geschroefd, dus het werd veel gokwerk. En toen vervolgens alles op alfabet zetten... Laten we maar stellen dat het een uitdaging was om voor de opening klaar te zijn...

Wat vind je leuk aan Het Baken?
Fijke en Jeroen hebben van Het Baken echt een hele prettige winkel gemaakt, met een fijne sfeer. Geen enkel probleem om ruim de tijd te nemen om van alles te bekijken, fragmenten te lezen of muziek te beluisteren. Mensen vanuit verschillende kerken ontmoeten elkaar en vinden herkenning rond de kern van het geloof.

Waar word je blij van?
Gezelschap van gezin, vrienden en familie met humor en harmonie. van het lezen van een nieuw boek dat erg goed is. onverwacht uit eten gaan in een goed restaurant. als ik een stukje mee mag lopen met mensen die het moeilijk hebben.

Wat is je favoriete liedje?
Ik hou van gospel en opwekking, maar de psalmen blijven mijn favoriet. Ook in de uitvoeringen van Sons of Korah, Psalmen van Nu en Psalm Project. Maar als ik 1 favoriet lied mag noemen, dat me steeds ontroerd, dan psalm 31: 16: Gij zult uw volk een Schuilplaats wezen, Gij bergt hen in het licht, van het Goddelijk aangezicht.

Wat betekent geloven voor jou?
Geloven is voor mij een diepe vreugde en verrassing. Een donkere wereld waar een onweerstaanbaar Licht zich een weg baant in levens van mensen, en ook in mij. Weten waar je vandaan komt en waar je door Gods genade naar toe gaat, en op onze levensweg een Schuilplaats van licht (zie psalm 31)

Wie bewonder je?
Momenteel de politici van de kleine christelijke partijen. Groot respect voor de manier waarop ze hun plek in de samenleving innemen en van hun geloof getuigen in woord en daad.

Wat is je favoriete film, boek, cd, eten?
film: Mmmm The Hobbit? Ben benieuwd naar de film Silence, gebaseerd op het boek Stilte, van Susako Endo.
Boek: mag ik er maar 1 zeggen? Dan van het afgelopen jaar: Esther Maria Magnis: Mintijteer
CD: Campfire van Rend Collective (heerlijk voor in de auto, word je blij van)
Eten: volkoren pasta, met véél groenten. Alles in 1 pan en net met wat ik in huis heb. Lekker gezond en iedere keer anders.Marion

Marion
Ik ben Marion van Rijn de Borst, 33 jaar gelukkig getrouwd met de allerliefste. Samen hebben wij 2 kinderen die ook hun geluk hebben gevonden, dus we hebben er 2 bij en we zijn de trotse oma en opa van een kleinzoon. 

Ik werk nu 4,5 jaar bij Het Baken en het is elke keer een feestje om naar mijn werk te gaan. Geen dag is hetzelfde, want geen mens is hetzelfde en altijd is er wel iets wat me raakt of blij maakt. Heerlijk om te luisteren naar de klanten om hen ergens mee te kunnen helpen, maar ook heerlijk om iets terug te krijgen. 

Wat diepe indruk op mij maakte, was het gesprek met een vrouw van wie haar huwelijk kapot gelopen is. Ik luisterde naar haar, en toen zij begon te huilen ben ik met haar naar de keuken gegaan voor wat privacy. Ik ervaarde de aanwezigheid van onze Vader, en mocht en kon daardoor de juiste woorden tegen haar zeggen: “Blijf vertrouwen en richt je hart naar boven, daar komt je hulp vandaan.” De volgende dag kwam haar moeder om te bedanken, omdat deze woorden haar dochter goed deden. Ik was daarvoor heel blij en dankbaar, maar niet omdat het van mezelf is, maar doordat ik deze woorden mocht zeggen van onze liefhebbende Vader. 

Zelf ben ik een blij gelovig mens, die dankzij Het Baken dicht bij God blijft.
Mijn geloof is voor mij, mijn rots in goede en slechte tijden, waar ik mij aan vastklamp. 

Natuurlijk heb ik geweldig lieve collega's die mij stuk voor stuk erg dierbaar zijn geworden en die mij accepteren zoals ik ben en van wie ik hou. 

Ik lees graag de boeken van Karen Kingsbury, mijn gedicht is de Voetstappen en mijn lied is: Wat de toekomst brenge moge mij geleid des Heren hand. 

Zo heeft ieder mens zijn eigen rugzakje en bewonder ik eenieder op zijn eigen manier en vind ik het belangrijk om er voor elkaar te zijn in welke situatie dan ook. 

Voor de een is dat een arm om je heen, voor de ander een luisterend oor en met nog een ander ga ik graag een pannenkoekje eten, wat mijn favoriete eten is. 

Kortom: ik ben een gelukkig mens met mijn eigen rugzakje, met een geweldige baan waar ik nog heel lang van hoop te genieten, samen met eenieder die mij lief is. 

Liefs Marion
Gerdina

Gerdina
Mijn naam is Gerdina van der Plas, getrouwd met Jaap en moeder van 2 kinderen.
Voor vaste klanten ben ik een vertrouwd gezicht in de winkel. 10 jaar geleden hielp ik al mee tijdens de opening van de winkel. Een hele hectische maar ook fantastische dag.  

Een jaartje later kwam de vraag van Jeroen en Fijke (zwager en schoonzus) 'Zou jij het Bakenteam willen komen versterken?' Ik zei volmondig: 'Ja!' en zo verruilde ik de mode voor de boeken.
Een keuze waar ik gaan moment spijt van heb gehad. Het contact met klanten is geweldig.
Het assortiment in de winkel is groot, dus voor elk wat wils. Voor mij de uitdaging om voor iedere klant het juiste boek of geschenk te vinden.  

Blij word ik als ik achteraf hoor: 'Dat was precies het goede boek dat je toen aangeraden hebt.' Dan heb ik mijn werk goed gedaan. 

Gebeurtenissen die je bij blijven zijn de persoonlijke verhalen van klanten, de hoogte en dieptepunten. Je biedt dan een luisterend oor. De openheid en het vertrouwen wat je krijgt maken diepe indruk.  

Geloven is voor mij: De grond onder mijn voeten, mijn houvast. God is er altijd bij, op Hem kun je vertrouwen. Dat is machtig mooi! 

Als je me vraagt wie ik bewonder is dat mijn moeder. Ze is er helaas niet meer, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk. Haar geloofsvertrouwen toen ze alles hier op aarde los moest laten bewonder ik. 

Of ik favorieten heb? Zeker! Cappucino, appeltaart en een mooi boek. Een van Irma Joubert! Een combinatie van deze drie is helemaal geweldig. 

Een lied of cd? Ik kan genieten van de muziek vvan Sela, maar ben ook echt een vrouw van de psalmen. Daar zit alles in, ze zijn niet aan tijd gebonden en vervelen nooit.
Marianne

Marianne
Mijn naam is Marianne Bouwman, 50 jaar, getrouwd en moeder van 4 kinderen waarvan er 2 getrouwd zijn en oma van een kleindochter! 

Ik werk sinds een paar jaar bij het Baken als administratief medewerker. Ik werk zowel in het kantoor achter de winkel maar ook thuis achter mijn laptop. 

Het leuke aan het Baken vind ik mijn collega's, hoewel ik alleen werk is er altijd even tijd voor een bakje en een praatje over de gewone dingen van het leven maar ook over het geloof! 

Ik houd zelf van boeken met meerdere verhaallijnen naast elkaar en door het lezen wil ik aan het denken gezet worden over mijn eigen leven en mijn geloof, zoals het boek van Elisabeth Musser, “Dichterbij dan je denkt”. 

Ik vind veel muziek leuk, zoals Sela maar ook instrumentale muziek, zoals Love Divine van Jan Mulder, ook fijne achtergrondmuziek tijdens het werk. 

Ik heb het erg naar mijn zin bij het Baken, om bezig te zijn met cijfers en getallen en hoop het nog lange tijd te kunnen doen.
Marilise

Marilise
Marilise
Hallo allemaal,
Mijn naam is Marilise Perdok en ik ben 18 jaar. Ik volg de opleiding Onderwijsassistente en woon in Katwijk. Ik werk sinds kort op de zaterdagen in het Baken. Ik vind het heerlijk werk! Dat komt denk ik vooral omdat er zo'n rustige sfeer hangt. Je bent altijd welkom, je kunt niet lang genoeg in de winkel blijven hangen en er is altijd wel tijd voor een praatje. Verder wil ik elke week weer de halve winkel meenemen. Steeds ontdek ik nieuwe boeken en zie ik oh zo schattige spullen staan.  

Ik moet altijd lachen om het feit dat we naast boeken, de meest aparte spullen verkopen. Deze spullen zijn vaak Israël gerelateerd, en geloof me, dat kan werkelijk alles zijn. Er zijn schoenzooltjes, deodorant, luizenshampoo, noem het maar op.  

Mijn favoriete liedje van dit moment is Opwekking nummer 789 : 'Lopen op het water.'  

Zonder geloof ben ik nergens. Ik denk het vaak alleen aan te kunnen, maar steeds als ik het alleen probeer, gaat het mis, zak ik de oceaan in. Elke keer opnieuw grijpt God mij vast en trekt me omhoog. Ik heb echt geleerd, dat ik altijd mijn ogen op Hem gericht moet houden. Ik ben er inmiddels ook wel achter dat me dat alleen absoluut niet lukt, maar dat ik het helemaal niet zelf hoef te doen. Bid en u zal gegeven worden, klopt en Hij zal opendoen. Hij zal mij op water leren lopen, samen met Hem is alles mogelijk.  

Ik kan niet een specifiek iemand bedenken die ik bewonder, maar het ook is ook zeker niet zo dat ik niemand bewonder. Ik vind dat ieder mens iets speciaals en iets bewonderenswaardig in zich heeft. Van iedereen kun je wel wat leren.  

Mijn favoriete film is October baby. Dit is een waargebeurde film, die gaat over een meisje die abortus overleefde. Een echte aanrader!
Mijn favoriete boek is 'The Hungergames' en ik luister graag naar Hillsong accoustic.
Mijn favorite eten? Patat :)

 

Bekijk hier de winkel:
Boekhandel Het Baken in beeld

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor aantrekkelijke informatie over boeken, cd's en dvd's!

Het Baken Katwijk

Secr. Varkevisserstraat 37
2225 KW  Katwijk
Zuid-Holland, Nederland

Telefoon: (071) 401 30 01


Grotere kaart weergeven