Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...
  • Dé boekhandel van Katwijk en omstreken
  • Gratis retourneren
  • Thuisbezorgd voor 2 euro in Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg
  • Voor 12.00u besteld, dezelfde dag op te halen in onze winkel

Het evangelie naar Mattheus deel 1

G.A. van de Weerd

Het evangelie naar Mattheus deel 1

G.A. van de Weerd


Prijs: € 74,50
Voorraad#stock_type# onbekend

Na 10 boeken over 7 profeten en een boek over de Openbaring van Johannes gepubliceerd te hebben, heeft Gert van de Weerd zich de afgelopen jaren bezig gehouden met een verklaring van het Evangelie van Mattheus. Hiervan is op 20 juni het eerste deel verschenen, in DV 2025 zal deel 2 verschijnen.

Heeft Mattheüs ons dan nog wat nieuws te melden? Ja, want de grondtekst bevat veel meer dan verklaringen en vertalingen ons doen geloven. In de Bijbelverklaring van Mattheus (1) komen ook vragen aan bod die veel gelovigen weleens stellen. Over de opleiding van Jezus; de uitverkiezing; de tekst velen worden geroepen, weinigen uitverkoren en de diepe betekenis van het Onze Vader. Gert geeft een verbeterde vertaling van de Bergrede en de Zaligsprekingen die velen tot troost zal zijn.

Van de Weerd is altijd op zoek naar een brede onderbouwing van zijn exegese. Ook besteedt hij veel aandacht aan het vinden van de juiste vertaling.

Voor Van de Weerd was het een logische stap om na de verklaring van het boek Openbaring een verklaring van Mattheus te schrijven omdat de beide boeken nauw bij elkaar aansluiten. Ze voeren allebei in belangrijke mate juist terug op het Oude Testament en de profeten.

De lezer mag van de Bijbelverklaring van Mattheus 1 verwachten wat hij gewend is van Gert van de Weerd: zeer diepgaande en serieuze bestudering van de tekst, verfrissende vertalingen en verrassende inzichten.

EAN : 9789083271620
ISBN : 9083271625
Auteur(s) : G.A. van de Weerd
Taal : Nederlands
Categorie : Kinderboeken 12+
Conditie : Nieuw
Pagina's : 864
Velden met een * zijn verplicht